Nasjonal konferanse for ernæringsfagarbeidere

Et møtepunkt for alle som jobber med mat!

Formål

 Vi ønsker å tilby deltakerne et forum for

  • Faglig oppdatering
  • Erfaringsutveksling
  • Masse ny lærdom og inspirasjon!

Målgruppe

Enten du er kjøkkensjef, kokk, assistent eller ernæringsfaglig pleiepersonell - her vil du treffe likesinnede!

Innhold

Vi er glade for å invitere til todagers nasjonal konferanse for ernæringsfagarbeidere og helsepersonell med ernæringsfaglig ansvar. Vi har samlet en bred gruppe fagfolk som vil dele av sin kunnskap; klinisk ernæringsfysiolog, næringsmiddelteknolog, forsker på underernæring, kokker og andre matkjennere! 

Dag 1 vil ha hovedfokus på det ernæringsfaglige, hygiene og regelverk. Dag 2 vil bli viet inspirasjon fra ulike aktører som har lykkes på sitt felt. 

 

Se program her

Se brosjyre her

 Noen av bidragsyterne:

Foreleser:

Hanne Lessner

Hanne Lessner, klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad innen overvekt, kosthold og vektreduksjon. Lessner driver egen praksis, Ernæringsteamet, i Oslo, og tilbyr veiledning og behandling innenfor kosthold og ernæring, i samarbeid med fastleger og annet helsepersonell.

Hanne Lessner har flere års erfaring som leder av vektreduksjonsgrupper ved seksjon for preventiv kardiologi, klinikk for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus HF. Lessner er også ansvarlig for kosthold og ernæring ved Idrettens Helsesenters behandlingstilbud for helseskadelig overvekt. De siste årene har hun vært tilknyttet voksenhabiliteringen på Akershus Universitetssykehus og BUP.

Hanne er en sprudlende og humørfylt foreleser som alltid begeistrer deltakerne!

Foreleser:

Mette Juberg

Kvalitets- og mattrygghetssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Hun er utdannet Næringsmiddelteknolog i 1987 og har lang og bred erfaring fra næringsmiddelbransjen. Mette har holdt mange kurs innen HACCP, merking og allergener og er en dyktig og humørfylt kursholder!

Foreleser:

Guro B. Smedshaug

Guro er seniorrådgiver i avdeling for ernæring og forebygging i helsetjenesten, Helsedirektoratet

Foreleser:

Janicke Gurijordet

Kjøkkensjef

Janicke startet som kokkelærling i restaurant allerede som 16 åring. Dette har formet henne mye når det gjelder service, kunden har alltid "rett". Hun er opptatt av å hele tiden være med på utviklingen skal det kommunale institusjonskjøkkenet overleve. Janicke har også videreutdanning innen realfag, kostøkonomi og deretter institusjonskokkfagbrevet. Hun jobbet på Sykehuset i Vestfold i 7 år og nå har hun vært 13 år som kjøkkensjef på Nøtterøy sentralkjøkken.

Sitt brennende engasjement henter hun fra hele tiden ønsket om å bli litt bedre. Det handler om livskvalitet de siste årene i menneskers liv, hva kan være mer viktig? Janicke mottok i 2008 Matomsorgsprisen for sitt arbeide og engasjement!

Foreleser:

Caroline Farsjø

Caroline er stipendiat ved Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo. Hennes doktorgrad er tilknyttet prosjektet APPETITT. I prosjektet  utvikles og prøves ut en app om ernæring  for hjemmeboende eldre. APPETITT er et innovasjonsprosjekt finansiert av Regionale forskningfond.

Foreleser:

Øyvind Tingstad

Øyvind Tingstad er kompetanserådgiver i Fagakademiet. Han er bedriftsøkonom fra BI og har videreutdanning i kunnskapsforvaltning og veiledning. Øyvind har vært befal i Forsvaret og regionleder i NKI nettstudier. Han er ansvarlig for Fagakademiets nettstudier, og foreleser innen konflikthåndtering, arbeidsmiljø og HMS. Øyvind er en humørfylt kursholder som alltid har en god kommentar på lur!

Foreleser:

Oda Smeby Christensen

 

Oda Christensen, innholdssjef i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oda er utdannet medieviter og har bakgrunn fra avis og restaurantbransjen. Oda har ansvaret for utviklingskjøkkenet og all produksjon av matfaglig innhold til Matprats egne medier og andre kanaler.

Finansiering

Sjekk om du har tilgang til stipendordninger. Er du for eksempel medlem i Fagforbundet eller Legeforeningen har de egne stipendordninger. Andre fagforbund og arbeidsgivere kan ha stipend og støtteordninger for utdanning. En god referanse her er bestemmelsene i hovedavtalen Fagforbundet/KS eller i Hovedavtalen LO/NHO om kompetanseutvikling.

Pris 5 700

Agenda

Dag 1:

kl 09:00 - 09:30

Registrering

kl 09:30 - 09:40

Velkommen, praktisk info

kl 09:40 - 10:10

Informasjon fra Helsedirektoratet

kl 10:10 - 10:20

Pause

kl 10:20 - 11:05

Har du gått deg vill i kostholdsjungelen?

kl 11:05 - 11:15

Pause

kl 11:15 - 12:00

Kostrådene og kosthåndboken

kl 12:00 - 13:00

Lunsj

kl 13:00 - 13:20

Kostrådene og kosthåndboken forts

kl 13:20 - 14:10

Intoleranser, allergier, dietter ved spesielle diagnoser

kl 14:10 - 14:25

Pause

kl 14:25 - 15:05

Matinformasjonsforordningen, allergenmerking, relevant lovverk

kl 15:05 - 15:15

Pause

kl 15:15 - 16:00

Dag 2:

kl 09:00 - 15:00