Merking og allergener

Merking og allergener

I desember 2014 ble det innført nye regler for merking av mat i Norge. Målet er å gjøre det enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder.

Den nye matinformasjonsforskriften erstatter både merkeforskriften og næringsdeklarasjonsforskriften. De generelle merkekravene trådte i kraft 13. desember 2014, mens kravet om næringsdeklarasjon på de aller fleste matvarer trådte i kraft 13. desember 2016.

Allergimerking av matvarer er i noen tilfeller livsviktig, og det krever at håndtering av mat uten allergener stiller store krav til produksjon. Helse- og ernæringspåstander gir informasjon om en matvares innhold av visse næringsstoffer. Hvilke påstander kan vi bruke – hvilke er godkjente påstander?

I desember 2014 ble det innført nye regler for merking av mat i Norge. Målet er å gjøre det enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder.

Den nye matinformasjonsforskriften erstatter både merkeforskriften og næringsdeklarasjonsforskriften. De generelle merkekravene trådte i kraft 13. desember 2014, mens kravet om næringsdeklarasjon på de aller fleste matvarer trådte i kraft 13. desember 2016.

Allergimerking av matvarer er i noen tilfeller livsviktig, og det krever at håndtering av mat uten allergener stiller store krav til produksjon. Helse- og ernæringspåstander gir informasjon om en matvares innhold av visse næringsstoffer. Hvilke påstander kan vi bruke – hvilke er godkjente påstander?

Formål

Kurset vil gi en gjennomgang av merking av mat slik at produktene til en hver tid tilfredsstiller gjeldende regelverk  i forhold til næringsdeklarasjon, allergimerking og helsepåstander.

Formål

Kurset vil gi en gjennomgang av merking av mat slik at produktene til en hver tid tilfredsstiller gjeldende regelverk  i forhold til næringsdeklarasjon, allergimerking og helsepåstander.

Målgruppe

Personer som arbeider med matproduksjon i kantiner og storkjøkken, hvor man er forpliktet til å ha kunnskap om næringsdeklarasjoner, allergener og helsepåstander. I løpet av kurset skal deltakerne få innblikk i hva regelverket krever, hvordan det kan gjøres i praksis og ikke minst gjøre dere tryggere i forhold til å kunne tilby produkter som tilfredsstiller mattrygghet og å gi forbrukerne riktig informasjon om produktene.

Målgruppe

Personer som arbeider med matproduksjon i kantiner og storkjøkken, hvor man er forpliktet til å ha kunnskap om næringsdeklarasjoner, allergener og helsepåstander. I løpet av kurset skal deltakerne få innblikk i hva regelverket krever, hvordan det kan gjøres i praksis og ikke minst gjøre dere tryggere i forhold til å kunne tilby produkter som tilfredsstiller mattrygghet og å gi forbrukerne riktig informasjon om produktene.

Innhold

Temaer som blir behandlet på kurset

  • Matinformasjonsforskriften
  • Regelverk, hva kreves?
  • Gjennomføring i praksis, hva gjør jeg?

 

  • Allergener og helsepåstander

  • Regelverk, hvordan merke riktig?
  • Hvilke allergener har vi?
  • Gjennomføring i praksis

 

  • Ernærings- og helsepåstander

  • Hva er det?
  • Hva kan vi deklarere som en påstand?

Deltakerne får fyldig kurskompendium og kursbevis etter gjennomført kursdag.

Innhold

Temaer som blir behandlet på kurset

Les mer på https://www.fagakademiet.no
Pris 2 650,-
Pris:

2 650,-

Agenda

Dag 1:

kl 09.00 - 15.30

Foreleser:

Mette Juberg

Kvalitets- og mattrygghetssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Hun er utdannet Næringsmiddelteknolog i 1987 og har lang og bred erfaring fra næringsmiddelbransjen. Mette har holdt mange kurs innen HACCP, merking og allergener og er en dyktig og humørfylt kursholder!