Ernæring og livsstil

Livsstil = summen av slik vi lever 

Kosthold og ernæring påvirker fysisk og psykisk helse - det vet vi!

Mange er opptatt av, og erfarer på kroppen, sammenhengen mellom et tilpasset kosthold og opplevd livskvalitet.

Små justeringer kan gi store effekter og virke forebyggende på ulike sykdommer og lidelser. Vi setter derfor søkelyset på: Hva har kosthold og livsstil å si for helsa? Hva kan og bør man forebygge? Hvordan få til ønsket endring?

Det er mange valg å ta på veien og her får du mange praktiske tips for å lykkes i ditt arbeid. Vi ser også på nødvendigheten av individuell veiledning for personer med ulike diagnoser, matallergi eller intoleranse eller som bruker medisiner.

Formål

Å øke bevisstheten rundt sammenhengen mellom helse (psykisk og fysisk) og kosthold/ ernæring.

Som kursdeltaker får du gode tips og idèer til hvordan du kan motivere ulike brukergrupper til å komme igang med endringer som vil redusere problemutvikling.

Målgruppe

Ansatte i helse- og omsorgstjenestene og andre som kommer i berøring med tematikken, deriblant ansatte i bofellesskap, dagtilbud innen psykisk helse og eldreomsorg, kjøkken  og frisklivssentral

Innhold

1) Motivasjon og mestring:
          a. Det starter i hodet
          b. Hvordan komme i gang?


2) Kosthold på gode og dårlige dager:
          a. 5 trinn til bedre kosthold
          b. Kosthold og helse: Hva skal vi tro på?
          c. Kan kosthold gjøre meg god(t)?
          d. Hvordan gjøre bra valg? Praktisk matvarevurdering 
          e. Kan matvarer påvirke betennelser i kroppen?
          f. Matvarer som styrker immunforsvaret
          g. Får jeg nok av de viktigste næringsstoffene?


3) Aktivitet og bevegelse
          a. Hvor lite er nok?


4) Hva er viktig for meg?
          a. Mine valg – min prioritering.
          b. Hvordan lykkes på lang sikt?

Pris 2 500

Agenda

Dag 1:

kl 09.00 - 15.30

Foreleser:

Ragnhild Lekven Fimreite

Ragnhild Lekven Fimreite er klinisk ernæringsfysiolog, med hovedfag (cand.scient) i ernæring fra Universitetet i Oslo, 1999. Hun har lang klinisk erfaring fra sykehus, pasientveiledning og undervisning. I tillegg har hun bred erfaring med kurs- og foredragsvirksomhet innen helsefremmende livsstil.

Med sin ernæringsfaglige bakgrunn og genuine interesse for god mat, godt liv og god helse, har hun ved flere anledninger deltatt i ulike mattester og produktutviklinger. Utover dette bidrar hun jevnlig som skribent og ekspert for magasiner, bøker og media.

Ragnhild ønsker å bidra til at sunn og god mat blir et enkelt valg – på en enkel måte. Det ultimate er når maten smaker godt og gjør godt på samme tid