Nasjonal konferanse for ernæringsfagarbeidere

Et møtepunkt for alle som jobber med mat!

Formål

 Vi ønsker å tilby deltakerne et forum for

  • Faglig oppdatering
  • Erfaringsutveksling
  • Masse ny lærdom og inspirasjon!

Målgruppe

Enten du er kjøkkensjef, kokk, assistent eller ernæringsfaglig pleiepersonell - her vil du treffe likesinnede!

Innhold

Vi er glade for å invitere til todagers nasjonal konferanse for ernæringsfagarbeidere og helsepersonell med ernæringsfaglig ansvar. Vi har samlet en bred gruppe fagfolk som vil dele av sin kunnskap; klinisk ernæringsfysiolog, næringsmiddelteknolog, forsker på underernæring, kokker og andre matkjennere! 

Dag 1 vil ha hovedfokus på det ernæringsfaglige, hygiene og regelverk. Dag 2 vil bli viet inspirasjon fra ulike aktører som har lykkes på sitt felt. 

 

Se program her

Se brosjyre her

 Noen av bidragsyterne:

Foreleser:

Hanne Lessner

Hanne Lessner, klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad innen overvekt, kosthold og vektreduksjon. Lessner driver egen praksis, Ernæringsteamet, i Oslo, og tilbyr veiledning og behandling innenfor kosthold og ernæring, i samarbeid med fastleger og annet helsepersonell.

Hanne Lessner har flere års erfaring som leder av vektreduksjonsgrupper ved seksjon for preventiv kardiologi, klinikk for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus HF. Lessner er også ansvarlig for kosthold og ernæring ved Idrettens Helsesenters behandlingstilbud for helseskadelig overvekt. De siste årene har hun vært tilknyttet voksenhabiliteringen på Akershus Universitetssykehus og BUP.

Hanne er en sprudlende og humørfylt foreleser som alltid begeistrer deltakerne!

Foreleser:

Mette Juberg

Kvalitets- og mattrygghetssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Hun er utdannet Næringsmiddelteknolog i 1987 og har lang og bred erfaring fra næringsmiddelbransjen. Mette har holdt mange kurs innen HACCP, merking og allergener og er en dyktig og humørfylt kursholder!

Foreleser:

Jan Henrik Syversen

Jan Henrik Syversen har på kort til blitt Norges mest populære mannlige matblogger. Han driver matbloggen Gladkokken.no.

Jan Henrik lager god mat så grundig forklart at alle kommer frem til et godt resultat. Maten varierer fra norsk husmannskost til franske og asiatiske retter. Med snart 18 000 følgere på Facebook, rundt 1 000 000 videovisninger pr år og høyt besøk på websiden er Gladkokken blitt en av Norges største matblogger. Gladkokken var nominert til Årets Matblogger og Årets Nykommer i 2016.  

Foreleser:

Guro B. Smedshaug

Guro er seniorrådgiver i avdeling for ernæring og forebygging i helsetjenesten, Helsedirektoratet

Foreleser:

Janicke Gurijordet

Kjøkkensjef

Janicke startet som kokkelærling i restaurant allerede som 16 åring. Dette har formet henne mye når det gjelder service, kunden har alltid "rett". Hun er opptatt av å hele tiden være med på utviklingen skal det kommunale institusjonskjøkkenet overleve. Janicke har også videreutdanning innen realfag, kostøkonomi og deretter institusjonskokkfagbrevet. Hun jobbet på Sykehuset i Vestfold i 7 år og nå har hun vært 13 år som kjøkkensjef på Nøtterøy sentralkjøkken.

Sitt brennende engasjement henter hun fra hele tiden ønsket om å bli litt bedre. Det handler om livskvalitet de siste årene i menneskers liv, hva kan være mer viktig? Janicke mottok i 2008 Matomsorgsprisen for sitt arbeide og engasjement!

Foreleser:

Caroline Farsjø

Caroline er stipendiat ved Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo. Hennes doktorgrad er tilknyttet prosjektet APPETITT. I prosjektet  utvikles og prøves ut en app om ernæring  for hjemmeboende eldre. APPETITT er et innovasjonsprosjekt finansiert av Regionale forskningfond.

Foreleser:

Øyvind Tingstad

Øyvind Tingstad er kompetanserådgiver i Fagakademiet. Han er bedriftsøkonom fra BI og har videreutdanning i kunnskapsforvaltning og veiledning. Øyvind har vært befal i Forsvaret og regionleder i NKI nettstudier. Han er ansvarlig for Fagakademiets nettstudier, og foreleser innen konflikthåndtering, arbeidsmiljø og HMS. Øyvind er en humørfylt kursholder som alltid har en god kommentar på lur!

Foreleser:

Oda Smeby Christensen

 

Oda Christensen, innholdssjef i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oda er utdannet medieviter og har bakgrunn fra avis og restaurantbransjen. Oda har ansvaret for utviklingskjøkkenet og all produksjon av matfaglig innhold til Matprats egne medier og andre kanaler.

Finansiering

Sjekk om du har tilgang til stipendordninger. Er du for eksempel medlem i Fagforbundet eller Legeforeningen har de egne stipendordninger. Andre fagforbund og arbeidsgivere kan ha stipend og støtteordninger for utdanning. En god referanse her er bestemmelsene i hovedavtalen Fagforbundet/KS eller i Hovedavtalen LO/NHO om kompetanseutvikling.

Frister

Påmeldingsfrist: 09.10.2017
Pris 5 700

Agenda

01.11.2017

kl 09:00 - 09:30

Registrering

kl 09:30 - 09:40

Velkommen, praktisk info

kl 09:40 - 10:10

Informasjon fra Helsedirektoratet • Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen • Partnerskap med industrien • Kommunikasjonsaktiviteter på kosthold/kampanjer og Facebook/(Små-grep) • Hva gjør direktoratet knyttet til mattilbudet i skoler/offentlige institusjoner • Prosjekter for å styrke ernæringsarbeidet i helse og omsorgstjenesten

kl 10:10 - 10:20

Pause

kl 10:20 - 11:05

Har du gått deg vill i kostholdsjungelen? Er ikke de nasjonale kostrådene "kule" nok?

kl 11:05 - 11:15

Pause

kl 11:15 - 12:00

Kosthåndboken: Tiltak ved lavt matinntak og underernæring

kl 12:00 - 13:00

Lunsj

kl 13:00 - 13:20

Tiltak ved lavt matinntak og underernæring forts.

kl 13:20 - 14:10

Matinformasjonsforordningen, allergenmerking, relevant lovverk

kl 14:10 - 14:25

Pause

kl 14:25 - 15:05

Overvekt hos brukere og pasienter - praktiske tips og råd

kl 15:05 - 15:15

Pause

kl 15:15 - 16:00

"Fra bekken til fat!" Hygiene i praksis - hva betyr det?

02.11.2017

kl 09:00 - 09:45

Inspirasjon fra institusjonskjøkkenet: • Kokk på post? • Alternativ meny hver dag • Varm lunsj - sein middag • Too good to go- tilbud • Formkost/moset mat som ser ut som vanlig mat

kl 09:45 - 09:55

Pause

kl 09:55 - 10:40

Innovasjonsprosjektet APPETITT - app om ernæring for hjemmeboende eldre

kl 10:40 - 10:50

Pause

kl 10:50 - 12:00

Matglede i fokus! Gladkokken: Mat laget med kjærlighet og servert med et smil.

kl 12:00 - 13:00

Lunsj

kl 13:00 - 14:00

Hva er årets mattrender, og hva ser vi på fremover? Gjenoppskrifter - Hvordan kaste mindre mat? matprat.no

kl 14:00 - 14:10

Pause

kl 14:10 - 14:55

Alvorlig talt om humor på arbeidsplassen – hvorfor bør du bry deg?

kl 14:55 - 15:00

Avslutning, takk for nå og vel hjem!

Når

01.11.2017 : kl 09:00 - 16:00
02.11.2017 : kl 09:00 - 15:00
Varighet: 2 dager

Hvor

Tønsberg
Quality Hotel Klubben, Nedre Langgt. 49
3126 Tønsberg
Kart og veibeskrivelse ›