Kosthold og overvekt hos personer med utviklingshemming

Kosthold og overvekt hos personer med utviklingshemming

Dette er et praktisk rettet kurs, hvor innholdet er basert på nasjonale kostråd og forskningsbasert kunnskap.

Dette er et praktisk rettet kurs, hvor innholdet er basert på nasjonale kostråd og forskningsbasert kunnskap.

Det kan være utfordrende for ansatte som jobber med personer med utviklingshemming å sikre at brukerne får et variert og godt kosthold, hindre overvekt og innarbeide gode vaner.

Hvordan kan vi være gode rollemodeller og veilede brukerne til et riktigere kosthold? Hva gjør vi hvis brukeren veier for mye og bør gå ned i vekt?

På denne dagen møter du en sprudlende opplagt foreleser med mye erfaring i arbeid med målgruppen. 

Det kan være utfordrende for ansatte som jobber med personer med utviklingshemming å sikre at brukerne får et variert og godt kosthold, hindre overvekt og innarbeide gode vaner.

Hvordan kan vi være gode rollemodeller og veilede brukerne til et riktigere kosthold? Hva gjør vi hvis brukeren veier for mye og bør gå ned i vekt?

På denne dagen møter du en sprudlende opplagt foreleser med mye erfaring i arbeid med målgruppen. 

Formål

Gi deltakerne trygghet og kunnskap om

  • hvordan sørge for et variert og godt kosthold for brukerne, som er praktisk gjennomførbart i hverdagen
  • hvordan unngå overvekt 

Formål

Gi deltakerne trygghet og kunnskap om

  • hvordan sørge for et variert og godt kosthold for brukerne, som er praktisk gjennomførbart i hverdagen
  • hvordan unngå overvekt 

Målgruppe

Ansatte som jobber med personer med utviklingshemming

Målgruppe

Ansatte som jobber med personer med utviklingshemming

Innhold

Temaer som vil bli belyst:

  • De 13 nasjonale kostrådene; hva er vi anbefalt å spise for å fremme god helse
    • Variert, sunt kosthold
    • Hvordan unngå overvekt
  • Kosthold ved vektreduksjon
    • Hva velger vi i diettjungelen?
    • Magert, grovt, ofte, grønt, litt av og til – planlegging!
    • Tallerkenmodellen
    • Måltidsrytme
  • Kosemat
    • Hvor ofte og hvor mye?
    • Søtningsstoffer
  • Mat som forsterker?
  • Hvordan planlegge en dag- og ukesmeny
    • Kaloriberegning
    • Forsyne seg selv eller matpakke?
  • Kort om spesielle kosthensyn

Det vil bli god anledning til å stille spørsmål og til å dele erfaringer med andre kursdeltakere. 

Innhold

Temaer som vil bli belyst:

  • De 13 nasjonale kostrådene; hva er vi anbefalt å spise for å fremme god helse
Les mer på https://www.fagakademiet.no

Frister

Påmeldingsfrist: 06.03.2019
Pris 2 650,-
Pris:

2 650,-

Når:

03.04.2019 : kl 09.00 - 15.30


Varighet:

1 dag

Hvor:

Bergen

Grand Hotel Terminus, Zander Kaaes gt. 6

5018 Bergen

Agenda

03.04.2019

kl 09.00 - 15.30

Når

03.04.2019 : kl 09.00 - 15.30
Varighet: 1 dag

Hvor

Bergen
Grand Hotel Terminus, Zander Kaaes gt. 6
5018 Bergen
Kart og veibeskrivelse ›

Foreleser:

Hanne Lessner

Klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad innen overvekt, kosthold og vektreduksjon.
Lessner driver egen praksis, Ernæringsteamet i Oslo, og tilbyr veiledning og behandling innenfor kosthold og ernæring, i samarbeid med fastleger og annet helsepersonell.
Hanne Lessner har flere års erfaring som leder av vektreduksjonsgrupper ved seksjon for preventiv kardiologi, klinikk for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus HF. Lessner har tidligere vært ansvarlig for kosthold og ernæring ved Idrettens Helsesenters behandlingstilbud for helseskadelig overvekt. De siste årene har hun vært tilknyttet Akershus Universitetssykehus avdeling voksenhabilitering og BUP, Olympiatoppen og Villa Sult.
Hanne er en sprudlende og humørfylt foreleser som alltid begeistrer deltakerne!