Kosthold og overvekt hos personer med utviklingshemming

Dette er et praktisk rettet kurs, hvor innholdet er basert på nasjonale kostråd og forskningsbasert kunnskap.

Det kan være utfordrende for ansatte som jobber med personer med utviklingshemming å sikre at brukerne får et variert og godt kosthold, hindre overvekt og innarbeide gode vaner.

Hvordan kan vi være gode rollemodeller og veilede brukerne til et riktigere kosthold? Hva gjør vi hvis brukeren veier for mye og bør gå ned i vekt?

På denne dagen møter du en sprudlende opplagt foreleser med mye erfaring i arbeid med målgruppen. 

Formål

Gi deltakerne trygghet og kunnskap om

  • hvordan sørge for et variert og godt kosthold for brukerne
  • hvordan unngå overvekt
  • hvilke tilleggsdiagnoser som har innvirkning på kostholdet

Målgruppe

Ansatte som jobber med personer med utviklingshemming.

Innhold

Temaer som vil bli belyst:

  • De 13 nasjonale kostrådene; hva er vi anbefalt å spise for å fremme god helse
    • Variert, sunt kosthold
    • Hvordan unngå overvekt
  • Kosthold ved vektreduksjon
    • Hva velger vi i diettjungelen?
    • Magert, grovt, ofte, grønt, litt av og til – planlegging!
    • Tallerkenmodellen
    • Måltidsrytme
  • Kosemat
    • Hvor ofte og hvor mye?
    • Søtningsstoffer
  • Mat som forsterker?
  • Hvordan planlegge en dag- og ukesmeny
    • Kaloriberegning
    • Forsyne seg selv eller matpakke?
  • Kort om spesielle kosthensyn

Frister

Påmeldingsfrist: 09.08.2017
Pris 2 650

Agenda

30.08.2017

kl 09:00 - 15:30

Når

30.08.2017 : kl 09:00 - 15:30
Varighet: 1 dag

Hvor

Kristiansand
Clarion Hotel Ernst, Rådhusgaten 2
4664 Kristiansand
Kart og veibeskrivelse ›

Foreleser:

Hanne Lessner

Hanne Lessner, klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad innen overvekt, kosthold og vektreduksjon. Lessner driver egen praksis, Ernæringsteamet, i Oslo, og tilbyr veiledning og behandling innenfor kosthold og ernæring, i samarbeid med fastleger og annet helsepersonell.

Hanne Lessner har flere års erfaring som leder av vektreduksjonsgrupper ved seksjon for preventiv kardiologi, klinikk for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus HF. Lessner er også ansvarlig for kosthold og ernæring ved Idrettens Helsesenters behandlingstilbud for helseskadelig overvekt. De siste årene har hun vært tilknyttet voksenhabiliteringen på Akershus Universitetssykehus og BUP.

Hanne er en sprudlende og humørfylt foreleser som alltid begeistrer deltakerne!