Ernæring og livsstil

Ernæring og livsstil

Kosthold og livsstil påvirker vår fysiske og psykiske helse - det vet vi!

Små justeringer kan gi stor effekt og virke forebyggende på ulike sykdommer og lidelser.

Vi setter derfor søkelyset på: Hva har kosthold og livsstil å si for helsa? Hva kan og bør man forebygge? Hvordan få til ønsket endring?

Det er mange valg å ta på veien og her får du flere praktiske tips for å lykkes i ditt arbeid. Kurset tar utgangspunkt i Helsedirektoratet sine kostholds anbefalinger, og er dermed ikke diagnosespesifikt.

Som kursdeltaker får du gode tips og idéer til hvordan du kan motivere ulike brukergrupper til å få en bedre energibalanse og komme i gang med livsstilsendring.

Kosthold og livsstil påvirker vår fysiske og psykiske helse - det vet vi!

Små justeringer kan gi stor effekt og virke forebyggende på ulike sykdommer og lidelser.

Vi setter derfor søkelyset på: Hva har kosthold og livsstil å si for helsa? Hva kan og bør man forebygge? Hvordan få til ønsket endring?

Det er mange valg å ta på veien og her får du flere praktiske tips for å lykkes i ditt arbeid. Kurset tar utgangspunkt i Helsedirektoratet sine kostholds anbefalinger, og er dermed ikke diagnosespesifikt.

Som kursdeltaker får du gode tips og idéer til hvordan du kan motivere ulike brukergrupper til å få en bedre energibalanse og komme i gang med livsstilsendring.

Formål

- Øke bevisstheten rundt matvaner og matvalg

- Få praktiske råd i hverdagen

- Øke forståelsen for varedeklarasjoner

- Utveksle erfaringer

Formål

- Øke bevisstheten rundt matvaner og matvalg

- Få praktiske råd i hverdagen

- Øke forståelsen for varedeklarasjoner

- Utveksle erfaringer

Målgruppe

Ansatte i helse- og omsorgstjenestene og andre som kommer i berøring med tematikken, deriblant ansatte i bofellesskap, dagtilbud innen psykisk helse og eldreomsorg, samt kjøkken.

Målgruppe

Ansatte i helse- og omsorgstjenestene og andre som kommer i berøring med tematikken, deriblant ansatte i bofellesskap, dagtilbud innen psykisk helse og eldreomsorg, samt kjøkken.

Innhold

Motivasjon og mestring:
- Det starter i hodet
- Hvordan komme i gang?


Kosthold og helse
- Hva og hvem skal vi tro på?
- Hvordan gjøre bra valg? Verktøy for enkle grep.
- Dialog rundt aktuelle utfordringer i arbeidshverdagen.
- Matvarer som styrker immunforsvaret
- Får jeg nok av de viktigste næringsstoffene?


Aktivitet og bevegelse
- Hva er anbefalingen, og hvordan bli litt mer fysisk aktiv i hverdagen?

Hva er viktig for meg?
- Mine valg – min prioritering.
- Hvordan lykkes på lang sikt?

Innhold

Motivasjon og mestring:
- Det starter i hodet
- Hvordan komme i gang?


Kosthold og helse
- Hva og hvem skal vi tro på?
- Hvordan gjøre bra valg? Verktøy for enkle grep.
- Dialog rundt aktuelle utfordringer i arbeidshverdagen.
- Matvarer som styrker immunforsvaret
- Får jeg nok av de viktigste næringsstoffene?

Les mer på https://www.fagakademiet.no

Påmelding

Påmelding skjer via Fagforbundet sin nettside - frist 10. oktober 2019

Påmelding via link >Her

Frister

Påmeldingsfrist: 10.10.2019

 

GRATIS for Fagforbundets medlemmer.

Ikke medlemmer kr. 500,-
Betales til konto 9011.05.13096 eller Vipps til 137334.

Betaling må skje før arrangementet avholdes.

 

GRATIS for Fagforbundets medlemmer.

Ikke medlemmer kr. 500,-
Betales til konto 9011.05.13096 eller Vipps til 137334.

Betaling må skje før arrangementet avholdes.

Agenda

24.10.2019

kl 10.00 - 14.30

Når

24.10.2019 : kl 10.00 - 14.30
Varighet: 4,5 timer

Hvor

Stavanger
Folkets Hus Stavanger, 4. etg Løkkeveien 22
4008 Stavanger
Kart og veibeskrivelse ›

Foreleser:

Ellen Dysvik

Hun har mange års erfaring med kursvirksomhet innen ernæring, fysisk aktivitet og tobakksslutt. Hun har en praktisk tilnærming til endring av levevaner, og holder også kurs innen psykisk helse og søvn.
Dysvik er utdannet innen folkehelsearbeid fra Universitetet i Agder (UiA), med spesielt fokus på ernæring og livsstilsykdommer. Til daglig driver hun Frisklivssentralen i Gjesdal hvor hun jobber med livsstils veiledning både individuelt og i grupper. Ellen har i tillegg en bachelorgrad i utviklingsstudier fra UiA.

Foreleser:

Hanne Lessner

Klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad innen overvekt, kosthold og vektreduksjon.
Lessner driver egen praksis, Ernæringsteamet i Oslo, og tilbyr veiledning og behandling innenfor kosthold og ernæring, i samarbeid med fastleger og annet helsepersonell.
Hanne Lessner har flere års erfaring som leder av vektreduksjonsgrupper ved seksjon for preventiv kardiologi, klinikk for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus HF. Lessner har tidligere vært ansvarlig for kosthold og ernæring ved Idrettens Helsesenters behandlingstilbud for helseskadelig overvekt. De siste årene har hun vært tilknyttet Akershus Universitetssykehus avdeling voksenhabilitering og BUP, Olympiatoppen og Villa Sult.
Hanne er en sprudlende og humørfylt foreleser som alltid begeistrer deltakerne!